Stamcellen opslaan uit melktanden

0
259
Stamcellen opslaan uit tanden

Stamcellen opslaan uit de melktand van uw kind? De meeste mensen hebben weleens gehoord van het opslaan van stamcellen uit navelstrengbloed na de geboorte van een kind. De stamcellen die hierbij worden opgeslagen zijn hematopoietische stamcellen. Er bestaan echter meer soorten stamcellen in het lichaam die ook kunnen worden opgeslagen voor later gebruik bij een medische behandeling.

Deze zogenaamde mesenchymale stamcellen (MSC’s) zijn een groep volwassen stamcellen die oorspronkellijk voorkomen in het beenmerg. De MSC’s zijn al met succes gebruikt om weefsel bij zowel mensen als dieren te herstellen. Ze hebben het vermogen bot, kraakbeen, spieren, huid, hart en zenuwweefsel te regenereren en te repareren.

In 2003 werd ontdekt dat deze ook ook voorkomen in tanden.

Een ongelofelijk kans voor het verzekeren van een gezonde toekomst voor uw zoon of dochter. BioEden biedt als enige in Europa sinds 2006 de mogelijkheid om de stamcellen uit de melktanden van uw kind te laten opslaan.

Waarom stamcellen uit melktanden?

Dat stamcellen opgeslagen kunnen worden uit tanden is ontdekt in 2003. Als pionier op dit gebied biedt BioEden sinds 2006 de mogelijkheid om stamcellen uit melktanden op te slaan. Wij hebben de 3 voordelen van stamcellen uit melktanden voor u op een rij gezet.

Geen operatie of medische behandeling nodig

U kunt simpelweg wachten tot de melktand uitvalt bij uw kind. Er is geen operatieve of medische behandeling nodig voor het verkrijgen van de cellen.

Potentieel meest bruikbare stamcellen (MSC’s)

In 2003 is ontdekt dat een tand, net zoals het beenmerg, zogenaamde Mesenchymale stamcellen (MSC’s) bevat. MSC’s zijn nu al met succes gebruikt bij het regeneren van: vetcellen, kraakbeen, bot, pezen, spiercellen, huidcellen, orgaancellen en zelfs zenuwcellen.

Slechts 1 melktand nodig om voldoende stamcellen te verkrijgen

In 2003 is ontdekt dat een tand, net zoals het beenmerg, zogenaamde Mesenchymale stamcellen (MSC’s) bevat. MSC’s zijn nu al met succes gebruikt bij het regeneren van: vetcellen, kraakbeen, bot, pezen, spiercellen, huidcellen, orgaancellen en zelfs zenuwcellen.

Stamcellen opslaan uit tanden

Wat zijn stamcellen precies

Stamcellen zijn lichaamscellen die in staat zijn zich te ontwikkelen tot verschillende soorten cellen. Het zijn de cellen waaruit elke andere cel ontstaat. Dit maakt dat ze bij veel medische behandelingen toegepast kunnen worden.

Stamcellen vormen een reparatiesysteem in het lichaam dat voortdurend dode en beschadigde cellen in het lichaam vervangt. Stamcellen zijn in staat zichzelf te vernieuwen, of zich tot een ander type cel te ontwikkelen

Bij stamceltherapie worden stamcellen gebruikt om beschadigde cellen te vervangen. Voor stamceltherapie zijn veel stamcellen nodig. Ook dient er een stamcel-match te zijn tussen de stamcellen en de ontvanger.

Hoe kun je stamcellen laten opslaan?

Naast het opslaan van stamcellen uit melktanden zijn er nog twee andere bekende methodes om stamcellen te verkrijgen voor een behandeling.

 • Embryonale stamcellen
 • Stamcellen opslaan uit navelstrengbloed

Hieronder gaan we verder in op beide  methodes.

Stamcellen opslaan uit de navelstreng

Het probleem met embryonale stamcellen

Embryonale stamcellen zijn de ongedifferentieerde cellen van waaruit een mens groeit. Het verkrijgen van deze embryonale stamcellen (voor therapie) zorgt voor een groot moreel probleem. Door het verwerven van embryonale stamcellen zal de embryo vernietigd worden.

Deze embryonale stamcellen kunnen onbeperkt groeien, maar ze zijn extreem kwetsbaar, waardoor het erg moeilijk is ze in een perfecte manier te laten groeien. Dit betekent dat er voortdurend nieuwe cellen moeten worden verkregen om te gebruiken voor therapie. Ook is de kans op tumorvorming na het inbrengen van embryonale stamcellen erg groot. Het is daarom te begrijpen waarom er zo’n controversie is rondom het gebruik van embryonale stamcellen.

De oplossing

Het gebruik van embryonale stamcellen voor stamceltherapie is moreel verwerpelijk, waardoor deze dus niet te gebruiken zijn. Het lichaam bevat echter nog meer stamcellen. Dit zijn de volwassen stamcellen. Deze cellen vormen het natuurlijke groei en reparatie-mechanisme in het lichaam.

De aanwezigheid van stamcellen in ons lichaam betekent niet dat we deze cellen kunnen gebruiken voor stamceltherapie. Om stamcellen te kunnen gebruiken (verwerven) voor een medische behandeling moet het aan een aantal voorwaarden voldoen:

 • De cellen moeten toegankelijk zijn
 • Er moeten voldoende cellen aanwezig zijn voor isolatie (verwerving)
 • We moeten de fundamentele eigenschappen kennen van de cellen

Stamcellen uit navelstrengbloed

De bekendste bron van stamcellen op dit moment is navelstrengbloed. De stamcellen worden direct na de geboorte van een kind verkregen uit de navelstreng. Het proces van het verkrijgen en opslaan van stamcellen uit navelstrengbloed wordt op dit moment door de meeste stamcelbanken gebruikt.

embryonale stamcellen

Navelstrengbloed is recentelijk naar voren gekomen als een alternatieve bron van hematopoietische stamcellen (HSC) voor de behandeling van leukemie en andere bloedziekten.

Er zijn ongeveer 70 erkende therapieën met behulp van HSC. Deze behandelingen zijn allemaal voor bloedziekten en de meeste HSC therapieën worden uitgevoerd op kinderen.

De ontdekking van Mesenchymale stamcellen

Mesenchymale stamcellen (MSC’s) zijn een groep volwassen stamcellen die voorkomen in het beenmerg. De MSC’s zijn al met succes gebruikt om weefsel bij zowel mensen als dieren te herstellen. Ze hebben het vermogen bot, kraakbeen, spieren, huid, hart en zenuwweefsel te regenereren en te repareren. Ze zijn met succes al gebruikt bij het herstellen van hartweefsel, het genereren van bot, als kweek van een vervangende luchtpijptransplantatie, regeneratie van een lever en voor de omkering van diabetes.

Mesenchymale stamcellen kunnen worden ingevroren en jaren later worden ontdooid zonder meetbaar functieverlies. Mesenchymale stamcellen worden wereldwijd beschouwd als een stamcel met zéér veel potentie.

Wetenschappers ontdekken al steeds meer toepassingen in stamceltherapie en geloven dat mesenchymale stamcellen in de nabij toekomst steeds meer gebruikt gaan worden tegen veelvoorkomende ziektes en aandoeningen.

Stamcellen opslaan (MCS) uit melktanden is nu mogelijk met BioEden stamcellenbank

BioEden stamcellenbank is opgericht in 2006 en heeft een gepatenteerde methode ontwikkeld om de mesenchymale stamcellen uit de melktand te verkrijgen nadat ze zijn uitgevallen. Ze worden dan, voor 20 jaar of langer, ingevroren voor, indien nodig, toekomstig gebruik van de donor.

Deze stamcellen zijn niet beperkt tot het aantal cellen dat uit een tand kan worden geïsoleerd, maar ze kunnen, binnen grenzen, veilig worden vermeerderd, om voldoende cellen te produceren voor een verwachte therapeutische toepassing.

Voor stamceltherapie is een stamcelmatch vereist. Stamcellen uit eigen melktanden zijn altijd een match voor de donor. Het is daarom belangrijk om een voorraad te hebben van de eigen stamcellen, waarbij er na inbreng van de stamcellen geen afstoting is door het lichaam. Het blijft lichaamseigen materiaal voor de donor.

Hiermee onderscheidt BioEden zich van andere stamcellenbanken. BioEden bezit een octrooi voor haar werkwijze in het verwerken en opslaan van dentale stamcellen. BioEden heeft laboratoria in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Azië en opereert wereldwijd in meer dan 60 landen met het isoleren en opslaan van stamcellen uit melktanden.

Certificering en controle

BioEden wordt continue gecontroleerd om de normen te handhaven en binnen strikt wettelijke richtlijnen te opereren.
Het BioEden proces is goedgekeurd en wordt gecontroleerd door onderstaande instanties:

FDA: Food and Drug Administration
HTA: The Human Tissue Authority.

BioEden heeft met succes al meer dan 3 miljard stamcellen opgeslagen uit melktanden.

De vele voordelen van stamcellen uit melktanden

 • Stamcellen uit melktanden zijn niet controversieel.
 • Stamcellen uit eigen melktanden zijn altijd een match.
 • Stamcellen uit melktanden zijn gemakkelijk te isoleren nadat ze zijn uitgevallen, zonder dat de donor er last van heeft.
 • De stamcellen worden op jonge leeftijd verkregen, waardoor ze nog het gezonds zijn.
 • Jonge stamcellen uit melktanden hebben een groter vermogen zicht te vernieuwen of te specialiseren dan oudere stamcellen.
 • Er is slechts 1 melktand nodig om voldoende stamcellen te verkrijgen. Lukt het niet om vitale cellen uit de tand te isoleren, dan zullen wij de procedure kosteloos herhalen bij een nieuwe melktand.
 • Uw kind verliest 12 melktanden over een periode van 5 jaar. Dit betekent dat er genoeg tanden zijn voor het opslaan van levensvatbare stamcellen.
 • Er geen ingrepen in het lichaam (operaties) nodig zijn om de stamcellen te verkrijgen.
 • De stamcellen blijven levenslang bewaard.

Hoe werkt stamcellen opslaan uit melktanden?

Van de melktand worden 2 buisjes met elk minimaal 400.000 stamcellen verkregen. Deze stamcellen worden bevroren (cryogeen) bewaard voor de toekomst van uw kind. Op deze manier kunnen ouders hun kinderen een unieke verzekering geven.
Het opslaan van stamcellen uit melktanden bij BioEden is eenvoudig en betaalbaar!

Draag nu ook bij aan een gezonde toekomst voor uw kind

 • Stamceltherapie wordt steeds meer toegepast.
 • 1 op de 3 mensen zal stamceltherapie nodig hebben in zijn of haar leven.
 • Voor stamceltherapie is een stamcelmatch vereist.
 • Stamcellen uit eigen melktanden zijn altijd een match.
 • De kwaliteit van stamcellen gaat achteruit bij het ouder worden. Bewaar ze nu ze nog het gezondst zijn in melktanden.
 • Stamcellen zijn toepasbaar bij potentiële behandelingen van o.a.: hartziekten, diabetes, gezichtsvermogen, beschadigde organen, beroertes, huidbeschadigingen, tanden, degeneratieve ziekten, beschadigd bot en kraakbeen.
 • Het is de enige niet-invasieve (zonder operatie) methode van stamcelisolatie en opslag van uitgevallen melktanden.
 • BioEden is pionier en marktleider in het isoleren en opslaan van stamcellen uit melktanden..
 • Het proces is gepatenteerd en uniek.
 • U wordt uitgebreid geïnformeerd en begeleid in het proces van stamcelisolatie en opslag.
 • Succesvolle isolatie verzekerd. Lukt het niet om vitale cellen uit de melktand te isoleren, dan zullen wij de procedure kosteloos herhalen bij een nieuwe tand.
 • Neem de beslissing nu het nog kan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.